Grønnsaker

Hvordan vi kjøpte og plantet Floribunda roser saplings

Sannsynligvis elsker hver kvinne blomster. Det er sant, for en eller annen grunn, ikke alle innrømmer dette. Likevel, hvis du på kvelden etter arbeidet bringer deg en beskjeden bukett med roser til din kone, vil hun sikkert være fornøyd. Spesielt hvis blomstene doneres akkurat slik, uten noen spesiell grunn. Ikke så lenge siden bestemte jeg meg også for å gi min kone en slags bukett. Bare det var ikke kuttet planter som står og blekner. Den kvelden kom jeg hjem med fem Floribunda roser. Fra det øyeblikket begynte en historie som fortsetter til denne dagen. Hvis du også tenker på en enhet i hagen til en liten blomsterhage, så kan du være interessert i hvordan du velger rosebær, plante og ta vare på dem.

Rose Floribunda og uformell bekjentskap

I sannhet kan jeg ikke kalle meg en kjennemerke i hagearbeid. Videre måtte jeg aldri vokse roser. Ikke at jeg ikke likte blomster. Bare alltid var en eller annen måte ikke opp til dem.

Imidlertid antydet min kone noen ganger at i vår sommerhus, i tillegg til løvetann, kan mer edle blomstrende planter vokse. En dag, i den mest ordinære magnetforretningen, kom jeg plutselig over en hel stativ med rosebønner. Frøplanter var i vertikale smale bokser, som viste voksne blomstrende planter. På hver, i tillegg til navnet på et bestemt utvalg, var det et ukjent og litt merkelig ord Floribunda.

Uten å ha den minste ideen om hvordan du velger frøplanter av roser, samlet jeg fem bokser av forskjellige varianter inn i handlekurven samtidig. Prisen på 149 rubler per boks syntes meg ikke for tung, og nå bærer jeg kjøpet hjem.

Alt dette skjedde helt spontant. Sannsynligvis, før du kjøpte slike ting, var det verdt å se på informasjonen på Internett. Tross alt er det mange vurderinger om Floribunda-roser, deres varianter, egenskaper ved utvelgelsen av frøplanter, planting og omsorg på nettet. Men den dagen gjorde jeg det såkalte "impulsive kjøpet".

Allerede da, lese artikler på Internett, innså jeg at jeg hadde valgt ikke de mest vellykkede plantene. Likevel er jeg glad for at jeg valgte dem. Bare på denne måten reddet vi dem fra uunngåelig død.

La oss se på kjøpet mitt.

Det første som umiddelbart virket uvanlig var opprinnelseslandet. Serbia!

Det er rett og slett fantastisk at saplings gjør så langt før de ender opp i hagen vår!

Floribunda Rose varianter

Hjemme ble alle esker med frøplanter plassert på sofaen for å fotografere:

Når jeg kjøpte, hadde ingen anelse om egenskapene til hvert utvalg, fokuserte jeg bare på bildene av blomster på boksene. Hjemme, med tanke på emballasjen nøye, fant vi at hver sort har sitt eget originale navn. Dermed tilfeldigvis falt fem frøplanter av Floribunda roser i våre hender: Freesia, Minueto, Maskarade, Triumph og Blue (bildet viser 4 bokser som en prøve).

Bildene på boksene og de som ble funnet på Internett, likte vi. Alt tyder på at i vårt landshus ville en vakker miniatyr rose hage snart vises.

Bare en omstendighet noe bortskjemt den generelle jubelen.

Hvordan velge frøplanter av Floribunda roser (som vi ble fortalt)

Hva er prinsippet om å velge frøplanter? I tillegg til bildet av blomster på esken, navnet på sorten, er det nødvendig å nøye overvåke at det ikke er "peeping" blader på saplingen. Så sa "kunnskapsrike mennesker."

For å avklare denne setningen må du vise deg hva plantene ser ut som:

Det som er innpakket i en film er røtter med litt jord. Noen merkelige grønne "pinner" stikker ut av bunken - stikkene drenket i voks. Og allerede fra dem - grener med blader.

Problemet er at frøplanter uten blader, med kvist fylt med grønn voks, kan lagres i en stund. Det er nok å opprettholde dem i et mørkt, kjølig nok (fra +1 til +6 grader) sted. Så kjøpsplanter kjøpt om vinteren vil være i stand til å leve trygt til planting i friluftsliv, i en "sovende" tilstand.

Men hvis grønne blader dukket opp på kvistene - det er alt. De skal plantes umiddelbart, ellers vil de dø.

Av de fem boksene med rosenkjøttkjøp som ble kjøpt i februar var tre bare slike - "vekket opp". Hvis du forlater dem i esker til våren, vil de uunngåelig dø.

Hele greia - i feil lagring i butikken. Om vinteren kjøper sjelden noen rosenplanter, så boksene står på handelsgulvet i flere uker. I et varmt og relativt lyst miljø, "våkner de" og begynner å vokse. Denne prosessen kan ikke stoppes. Planter skal plantes i bakken.

Dermed begikk jeg ufrivillig en edel gjerning - reddet tre frøplanter. Tross alt, hvis ingen kjøpte dem, ville de snart slutte å presentere seg og ville bli avskrevet for utslipp.

Imidlertid, når vi snakker reddet frøplanter, står vi overfor et problem. De måtte plantes raskt. Siden det ikke var spørsmål om landinger i februar (jeg vet ikke hvordan du er, og vi har fortsatt frost og dyp snø på dette tidspunktet), bestemte vi oss for å plante blomster i vanlige potter.

Jeg vet at nå gartnere vil koble hodene sine og si at de ikke gjør det, men etter å ha sett gjennom Internett, innså vi at dette er nesten den eneste måten å redde planter som ikke var blitt vekket til livet til rett tid.

Hvordan velge frøplanter av Floribunda roser (fra personlig erfaring)

Ja, ja! Denne tittelen har allerede vært. Denne innføringen ble gjort mye senere, da det ble klart at de "ubehandlede" plantene har en sjanse til å forbli for alltid i form av "kvister". Derfor viste det oss som en feil i valget tidligere at det var den mest korrekte løsningen. Vi må kjøpe frøplanter som allerede har våknet opp! La dem bli plantet i potter, og deretter transplantert i åpen bakke. Bladene er der, det betyr at frøene er i live og vil vokse. Hvis det ikke er noen blader, øker sjansen til å bare kaste bort penger mange ganger over. For eksempel vekket de to "sovende" plantene som vi kjøpte ikke opp.

Hvordan plantet vi Floribunda roser

På hver boks med en frøplante er det en instruksjon for planting i bakken. Her er det:

I prinsippet, ganske tydelig og utvetydig. Men når planting i en pott har sine egne egenskaper.

Det første som trengte var å frigjøre plantene fra filmen. Å pakke ut en kokong fra plastpakning med næringsrik jord er ikke et arbeid for tynn natur. Det virket litt mer og maur eller ormer ville komme ut av kokongen. Utfør prosedyren bedre på avisen.

Så setter vi frøplanter i vannet og stiller alarmen i 30 minutter.

Mens røttene var i bløt, forberedte vi potter for planting. På bunnen var det nødvendig å helle et lite lag utvidede leirebolter, og deretter forberede jorda. Jeg er redd for å virke uhensigtsmessig, men det er tilrådelig å sørge for at "landet" er nok selv før plantene er gjennomvåt. Ellers må du travle til butikken, og prøver å få tid til å returnere om 30 minutter med en ekstra pakke.

Og her kommer det høytidelige øyeblikket. Selvfølgelig vil eksperter takle landingen og uten assistenter. Vi plantet roser sammen. Man holdt en sapling, den andre strømmet jorden. Vannet fremover roser, vi setter dem opp ved vinduene, uten å glemme å ta et foreløpig bilde:

Det er alt. Nå er det bare å vanne dem og håper at plantene ikke vil vokse så fort og vil leve til det lykkelige øyeblikket når vi transplanterer dem fra potter til å åpne jorden. hvis de slår rot i det hele tatt.

Vår historie med plantingen av Floribunda roser begynte 19. februar 2017. Deretter inviterer jeg deg til å følge utviklingsstadiene av plantene. Fra tid til annen tar vi bilder av dem og legger til bilder i denne artikkelen. Hvis det ikke skjer noe trist, ser du allerede blomstrende roser på vår sommerhus.

Tre uker har gått

Til vår store glede ble alle tre rosenfrøene vellykket tilpasset, begynte å vokse og bli grønn. Dette bildet ble tatt tre uker etter avstigning. Mens rosene "lever" i blomsterpotter, men snart vil vi frigjøre dem etter behov, i åpen bakke.

Nøyaktig en måned har gått

For en stund så vi ikke på plantene, og da vi så bak gardinen i dag, gispet vi oss! En av rosene blomstret en hyggelig gul. Størrelsen på blomsten er imidlertid ikke så stor som den fremgår av bildet. Ikke mer enn 5-6 cm i diameter. På den andre sapling dukket opp fem knopper på en gang. Snart vil han også være fornøyd. Den tredje bushen har ennå ikke utarbeidet overraskelser. Kanskje de blir senere.

Det har vært en og en halv time

Forgjeves håpet vi at den gule blomsten i hvert fall økte litt i størrelse. Ser ut som han kommer til å falle av. Det er bemerkelsesverdig at kronbladene forandret fargen til nesten hvitt, og spissene av kronbladene ble rosa.

Men en annen rose-sapling var ikke i det hele tatt den samme som den ble trukket på boksen. Det ser ut til at oppdrett av frøplanter finner sted. Når knoppene dukket opp, ventet vi på flotte, røde blomster. Slike som ble avbildet på boksen. Alas, i stedet for utsmykkede virvlende blomsterblokker, så viste blikket vårt slik:

De er selvfølgelig også vakre, men. Dette er ikke det vi forventet. Jeg ønsket å se store blomsterstand av nøyaktig denne formen og fargen, som ble vist på boksen. Derfor moralsk. Mer i butikken Magnet Jeg kjøper ikke frøplanter av roser. Selvfølgelig fortsetter eksperimentet vårt, jeg vil fortsette å vise fremdriften av planter siden jeg lovet. Jeg håper at når rosene blir plantet i det åpne bakken og vokser, vil blomstene selv også bli større.

50 dager har gått

Jeg vil vise hvordan den tredje saplingen utvikler seg. Tidligere viste jeg det ikke, fordi det ikke blomstret. Likevel overtok han betydelig de to andre plantene i den grønne massen. Selv uten blomster er det veldig hyggelig å se på. Jeg lurer på hvilken farge det vil blomstre?

52 dager har gått

Og dette er en annen rose-sapling. Vi droppet den av litt senere. Og han likte oss også med en blomst. Blant alle de allerede blomstrende frøene er den nye blomsten den største.

70 dager har gått

En av de første plantene plantet har ikke travelt med å snakke med blomster. Men det viste seg å være den mest grønne og viltvoksende. Jeg slår på at det blomstrer rødt. vel, hvis i det hele tatt blomstrer.

84 dager har gått

Det skjedde til slutt. I dag plantet vi plantene i åpen bakke. De gravde groper med en og en halv bajonett, en stor drenering ble lagt til bunnen og våre roser ble "sluppet". Vi håper, ta rot!

Slutten av juli. Floribunda gratis

Vi har ventet på dette arrangementet i lang tid. De resterende roser har ikke blomstret ennå, og den gule har endelig fornøyd oss ​​med en ny blomst. Videre viste det seg mye større enn første gang, da anlegget fortsatt var i gryten. Vi håper at andre roser etter hvert vil følge sitt eksempel.

Begynnelsen av september. Resultatet

De sier at kyllinger teller i høst. Så vi vil oppsummere eksperimentet. Av de fem opprinnelig kjøpte Floribunda rosenbuskene, steg to aldri aldri. Vi landde dem jevnlig i bakken, men det ser ut til at de fortsatt var døde i butikken. Dette er et spørsmål om hvilke frøplanter som er bedre å kjøpe: de som allerede har "våknet opp" og begynte å vokse, eller de som fortsatt sover ", er i stand av pinner fylt med voks. Først trodde vi at vi allerede hadde kjøpt ingenting som hadde vekk seg. Nå er det klart at dette er akkurat det som skal gjøres.

De resterende tre plantene, utgitt i naturen, tilfredsstilte oss regelmessig med blomster.

I motsetning til våre bekymringer økte størrelsen på blomstringene gang for gang. Over tid nådde de en slik størrelse som ble vist på boksene med frøplanter. Her er to roser i midten av september:

Før kulden kutter vi spirene litt og dekket dem med blomsterpotter til vinteren. Vi håper at neste vår vil vi kunne fortsette historien.

http://proverilnasebe.com/index.php/exp/tovill/garden/209-floribunda.html

10 beste varianter av floribunda roser

Begynnende produsenter har blitt vant til å vurdere rosen lunefull og krevende. Men roses popularitet vokser hvert år, og oppdrettere mister ikke sin entusiasme i avlssorter og hybrider av ekstraordinær skjønnhet. I midtsonen vokser den opp med et ly, og dette er den vanlige scenen innen jordbruksteknikk. De fleste varianter akklimatiseres i 5-6 sone, men ingenting forhindrer dem i å vokse i 4 sone. Bare det er nødvendig å ta hensyn til at utsmykning i uvanlige forhold ikke vil bli gitt fullstendig. For 4 - 3 soner er relativt upretensiøse floribunda roser. Vi presenterer deg beskrivelsen og bilder av de beste varianter av floribunda roser - ifølge vurderinger av erfarne gartnere.

Vurdering av de beste varianter av floribunda roser

Beste Floribunda Middle Growth Roses

  • sykdomsresistens
  • tåler regn under blomstring
  • mild sød aroma tilstede
  • vitalitet
  • Enkel farge og form av en blomst
  • tidlig, rikelig og kontinuerlig blomstring
  • god vinterhårdhet
  • høy motstand mot pulveraktig mugg og svart flekk
  • Blomstene er motstandsdyktige mot regn
  • påvirket av rust i sykdomsområdene
  • rikelig blomstring
  • lenge har en blomst, maskerende brudd i blomstring
  • høy sykdomsresistens
  • god vinterhardhet og vypryaniya motstand
  • vitalitet
  • små blomster
  • i solen farges fargen
  • tett terry store blomster
  • blomster ødelegger ikke i regnvær
  • vitalitet
  • gjennomsnittlig vinterhardhet, tendens til å sagke
  • For å skaffe en vakker form av bushen krever kompetent formgivning

Vi fortsetter vår rangering av mange av de best elskede franske Floribunda roser med kontrastfarger. Bush 60 - 80 cm høy, kompakt, komprimert. Bladene er lyse, kjedelige. Terryblomst, cupped, 8-10 cm i diameter, hvit med en bringebærgrense på hvert kronblad, når grensen åpnes, blir den mørk kirsebær med en skarp overgang. På utsiden av kronbladet er grensen fraværende, derfor ved knoppene i begynnelsen av oppløsningen dominerer hvit farge. På hvert skudd dannes 3 - 7 blomster. Refererer til de blomstrende varianter, siden det er en merkbar pause mellom bølgene. Den andre blomsten er mer beskjeden enn den første. Når det gjelder sykdomsresistens, opptar den en mellomposisjon, og i negative år lider det av pulveraktig mugg og spotting. Til regnvær, gjennomsnittlig stabilitet. I alvorlige vintre med liten snø fryser.

  • lyse uvanlige fargestoffer
  • stor blomst
  • det er en pause i blomst
  • gjennomsnittlig vinterhardhet
  • mangel på smak

Den beste høye floribunda roser

  • store og lyse fargerike blomster
  • visne motstand
  • god immunitet
  • unpretentiousness
  • lang bud åpning

Nytt amerikansk utvalg. Bush opp til 90 - 95 cm tykk, med en sfærisk vane. Terryblomst, med en diameter på 5 - 8 cm (med forsiktig opp til 10-12 cm), bobletformet, i begynnelsen av oppløsningen, har fargen på "melkk sjokolade", som med full avsløring får en lavendelskygge. Den søte duften føles bra. Skudd med enkle blomster eller knopper på 3 stk. Det blomstrer hele sommeren uten avbrudd. Motstand mot pulverformig mugg er høy, men kan påvirkes av svart flekk. Regnblomstringene tåler godt.

  • uvanlig farging
  • koppelblomst
  • kontinuerlig blomstring
  • regnmotstand
  • middels motstand mot svart flekk
  • lav frostmotstand
  • busken vokser sakte
  • interessante farger
  • kontinuerlig blomstring
  • uttalt aroma
  • høy sykdomsresistens
  • blomster lider ikke av hyppige regner
  • fryser i harde vintre
  • løs blomst

Renessans navn berettiger nostalgiske innlagt blomster av edel farge. Forgrenet busk, kraftig, høyde fra 70 - 80 cm til 100 - 120 cm, avhengig av voksende sone, har en litt spre vertikal vane. Bladene er mange, leathery. Blomsten er lys rosa, jevnt farget, i midten er delt inn i 4 segmenter, tett terry, med en diameter på 7 - 10 cm, i form av en bred bolle. Det er en svak men hyggelig fruktig aroma. På ett skudd danner 3 - 5 blomster. Høyt verdsatt for motstand mot regn, motstand mot store sykdommer, god vinterhardhet og kontinuerlig vakker blomstring. Variety vokser produsenter fra 4, 3 og 2 soner.

  • ikke falmer i solen
  • stor prangende blomst
  • blomstring uten avbrudd
  • god immunitet
  • tåler harde vintre
  • få blomster på skytingen
  • Rikelig og levende blomstring uten avbrudd
  • den raske veksten av busken
  • utmerket immunitet
  • god vinterhårdhet
  • små blomster

Floribunda roser - resultatet av interspecifik kryssning av polyanthus roser og hybridte roser. De kalles ofte hybrid-polyanthum blomsterbed, eller buskroser med blomsterstand. En gruppe floribunda roser har følgende egenskaper:

  • rikelig og lang kontinuerlig blomstring (i de nordlige områdene blir det noen ganger observert bølger med kort pause);
  • økt vinterhardhet;
  • god immunitet og motstandskraft;
  • Blomster av liten diameter i 4 - 8 cm samles i blomsterstilte (buketype blomstring);
  • fravær og lav intensitet av smaken;
  • dekorativitet noe dårligere enn te-hybrid-representantene.

Avhengig av plantens høyde, er varianter i gruppen delt inn i: fortau (opptil 40 cm), middels vekst (60 - 80 cm) og høy (100 eller mer cm). Blant gartnere er mellomstore og høye varianter av floribunda roser i stor etterspørsel. I sone 4 er det ofte en nedgang i parametrene oppgitt av opphavsmannen, og høye varianter kan ikke nå 1 m. Floribunda roser er gode til å danne en busk, vokser i beholdere og mottar et stamtreet.

http://www.expertcen.ru/article/ratings/luchshie-rozy-floribunda.html

Floribunda roser vurderinger


Meldinger: 2547
Registrert: 13.9.2009

Hytte i Leningrad-regionen

Natasha, og å skape et lyspunkt er nok en busk eller trenger du noen få? Og hvordan er det i form av en busk: Kompakt eller fallende fra hverandre?
Jeg ser også på dette nye produktet.


Meldinger: 2285
Registrering: 10.2.2010
Fra: Arkhangelsk

Hytte i Arkhangelsk

Hvis du plantet som en kabal, enkeltvis, så tror jeg at du må bruke metoden for bukettplanting av tre frøplanter. Hvis du planter i selskap med andre roser i en liten blomsterbed, er det nok. Hvis blomstrengen er stor, da, henholdsvis, bør stedet økes. I det første året er det vanskelig å si om buskenes form, men skuddene er veldig sterke, oppreist, faller ikke med et stort antall blomster, inkludert etter regnet. Jeg satte meg ned med en avstand på 50 cm.


Meldinger: 4507
Registrering: 9.9.2008
Fra: Moskva


Meldinger: 681
Registrert: 14.2.2009
Fra: Moskva

Hytte i forstedene

Poesi er en fantastisk rose. Ikke syk, ikke lunefull, vakker! En av mine favorittroser! I varmen den ikke brenner, regner det ikke bort, blomsten holder i svært lang tid. I et ord - en skatt, ikke en rose! Hun har en pause i blomstring, men det er ikke stort. På det siste bildet blomstrer mer enn en uke.


Meldinger: 721
Registrert: 14. september 2009

Hytte i Tula-regionen


Meldinger: 518
Registrert: 14.9.2008
Fra: Moskva

Hytte i hytte i Pushkin-distriktet i SNT

Ja, det var hun som var med meg: en smart rose. Dessverre var det frosset. Vi må også bestille det på våren.

Mitt virkelige navn er Stella.


Innlegg: 4107
Registrering: 10.9.2008
Fra: St. Petersburg

Hytte i Vyborg-distriktet

Stella, mens Stella er stille, vil jeg svare. Jeg har Leonardo i begynnelsen av sommeren i høyden: 50 cm, ved enden av 90-100, i bredde: 60-80 cm. Den blomstrer nesten uten avbrudd. Anbefale.

Innlegget har blitt redigertEugine - 06.9.2010, 20:36


Meldinger: 721
Registrert: 14. september 2009

Hytte i Tula-regionen

Stella, hei! Fortell meg, er Leonardo da Vinci høy eller floribunda bred og blomstrer den hele sommeren?
Takk!
[/ sitat]
Hei hei Leonardo er ansett som en lav rose, men jeg har det jevnt voksende til 1.10-1.20 innen utgangen av sesongen. På bildet - den første bølgen av blomstring etter våren danner trim. Det vinner flott, det er jammerlig å kutte, men som et resultat blomstrer "fra topp til bunn". Kraftige bølger av blomstring, et par ganger per sesong, men mellom dem er det nesten ingen blomster, bare noen få. I år, tilsynelatende på grunn av varmen, var blomstene små om sommeren, så det tok ikke bilder lenger. Men faktisk har det allerede blitt mye sagt om denne rosetten, så det kan være veldig tett å nevne det, men hva skal man gjøre hvis vi snakker om vellykkede floribundene? Du kan ikke klare det!

PS. Jeg liker signaturen din! (Du vet hva jeg mener!)


Meldinger: 2823
Registrert: 10.9.2009
Fra: Moskva Izmailovo

Hytte i Kaluga-regionen, Borovsky-distriktet


Innlegg: 4107
Registrering: 10.9.2008
Fra: St. Petersburg

Hytte i Vyborg-distriktet


Meldinger: 576
Registrering: 2.1.2009

Hytte i Tosno distrikt Len.obl.

Jeg vet at hagen blomstrer! Når slike mennesker i sovjetlandet er!


Meldinger: 2823
Registrert: 10.9.2009
Fra: Moskva Izmailovo

Hytte i Kaluga-regionen, Borovsky-distriktet


Meldinger: 7527
Registrering: 10.9.2008
Fra: Minsk


Meldinger: 2823
Registrert: 10.9.2009
Fra: Moskva Izmailovo

Hytte i Kaluga-regionen, Borovsky-distriktet


Meldinger: 7527
Registrering: 10.9.2008
Fra: Minsk


Innlegg: 4107
Registrering: 10.9.2008
Fra: St. Petersburg

Hytte i Vyborg-distriktet

Irsk, så kan jeg tilby deg fra min elskede, veldig hardt og upretensiøs: Leonardo da Vinci - Meilland - denne rosen vil aldri la deg ned, vil blomstre ikke bare lenge, men i veldig lang tid i en stor bukett..
Tchaikovski - Meilland er en vakker hvit og kremrosa som overvinner godt, blomstrer rikelig og en sjarmerende blomsterform med forskjellige nyanser. Veldig pålitelig.
Jean Cocteau - Meilland, en helt upretensiøs, ikke syk med noe ros, en plateholder i blomstring - blomsterslag: tre uker, mens blomstens utseende ikke endres i det hele tatt, og det er mange slike blonder sommerfugler.
Bordure Rose-Delbar, en serie grense roser på Delbar i høyde som gjennomsnittsfloribunda, blomstret tidlig, og fortsatt blomstrer. Regn, varme, hagl ble ikke engang "nys" og hvilke fantastiske blomster og skjørt hun har.
Og til slutt, Goldelse-Tantau, skrev de mye om det her, hvis du har en lav floribunda cm-40, så kan du vurdere det og legge det i forgrunnen.

Jeg ville være glad hvis noen av de foreslåtte passformene.

Tanyush-Sablinka, du kan vise blomsterbedet ditt med 25 roser, så det blir lettere å svare på spørsmålet ditt.

Innlegget har blitt redigertEugine - 10.9.2010, 9:25

http://flower.wcb.ru/index.php?showtopic=6863

Forum Land Svar Galaxy

Hytte, hage, hage, blomsterhage, og selvfølgelig felles ordre, alt handler om hobbyen din!

Floribunda Roses

Floribunda Roses

Meldingen Knora »11 mar 2011, 10:49

Roses av Floribunda gruppen (Fl., F1.) Ble dannet som et resultat av komplisert avl arbeid. På grunn av de mange forfedrene er egenskapene til Floribunda roser svært varierte. Høyden på busken varierer fra 30-40 cm til 1,3 meter, skuddene er større enn den kinesiske hybrid, busken er mer kompakt, bladene er rikelige. Blomstene er vanligvis i blomstringene, men noen ganger er det enkelt. Den viktigste fordelen med Floribunda roser er en lang blomst, nesten til den første frosten. Fargespektret er uvanlig bredt: fra hvitt til mørkt rødt, sammen med oransje, krem ​​og blomstrende blomster, finnes det varianter som forandrer farge under blomstring. For eksempel reddet de gule knoppene til Masquerade-sorten (Masquerade, 1949) med tiden - så på en busk er det blomster med forskjellige farger.
Resistens mot sykdommer, dømme etter studier, disse rosene er mer enn de av kinesisk hybrid, men enkelte varianter er sterkt påvirket av pulverformig mugg og svart flekk. Den hardy, sykdomsbestandige dekorative varianter av Floribunda-gruppen er Europeana (Europeana, 1963) med mørkrøde blomster, gul-oransje-rød-farget Mysterium (Mysterium, 1963), gul Jan Spek (1966), hvit elfenbensmote 1958).
Floribunda roser er gjentatte ganger krysset med China Hybrid. Queen Elizabeth-sorten, som var så forskjellig fra foreldrene sine at den nye Grandiflora-gruppen måtte bli utpekt (Grand., Gr.), Mottatt verdens berømmelse. Blomster i denne gruppen av roser er i likhet med te-hybrid, stor, vanligvis samlet inn i blomsterstand. Busker høy, viltvoksende, med rikelig løvverk. Sykdom og frostresistens er høyere enn Kina Hybrid. Grandiflora roser er egnet for landskapsarbeid og dyrking i hager, men er også gode for å tvinge og kutte. En av de vakreste representanter for denne gruppen er fortsatt Queen Elizabeth med rosa blomster, samt kirsebærkirsebær (Cherry Glow, 1959), blodrød Vrennende Libe (Brennende Liebe, 1956).
R. Kokovkin

Historien om Floribunda hagegruppen roser er knyttet til navnet til den danske oppdretteren Poulsen, som ved å krysse den kinesiske hybrid og polyantikene, fikk sorter som arvet foreldrenes dyder. I prosessen med ytterligere hybridisering og seleksjon oppstod mange kulturer, som ved deres egenskaper ikke passet inn i rammen av gruppene som var kjent på den tiden. Derfor, i midten av forrige århundre, identifiserte de en ny gruppe og kalte den Floribunda (Floribunda), som betyr "blomstring".

På slutten av 70-tallet. I det siste århundre, etter innføringen av nasjonale klassifikasjoner i noen stater, ble Floribunda-roser i noen land beholdt deres navn, og i andre ble de kjent som "sprayroser med knopper", "hybrid-polyanthus" og til og med "blomsterbedroser". Den russiske klassifiseringen forlot navnet Floribunda for denne gruppen av roser. Det skal bemerkes at mange publikasjoner som nylig har dukket opp, ikke overholder systematikken som er vedtatt i landet, noe som skaper forvirring og forvirring i klassifiseringen av roser (forfatterens notat).

Så omfatter denne gruppen varianter med store blomsterstillinger, nesten kontinuerlig blomstring, i størrelse og form av en blomst, samt et bredt spekter av farger som minner om te-hybrid. De arvet god sykdomsresistens og høy vinterresistens fra Poliantovene. Populariteten til Floribunda roser har økt med advent av nye blomstrende varianter som er nesten like gode som skjønnheten, elegansen og duften av Tea Hybrid-blomstene. I de senere år har mange kulturer vist seg i denne gruppen, hvor de karakteristiske tegnene er korte og småbladede. Disse rosene er valgt av enkelte avlsbedrifter i en undergruppe innenfor Floribunda, i andre ser de ut som Patio roser. I Russland har disse rosene nettopp begynt å vises.

På grunn av deres fordeler (lange dekorative effekter, overflod av farger og aromatiske nyanser, utmerket kvalitet på blomster i noen moderne varianter, upretensiøshet, høy vintermotstand), er Floribunda-rosene svært populære. De er plantet i blomsterarrayer, langs hager, i grenser, i enkelt-sorterte grupper, hvorfra du kan lage interne lave hekker. De er praktfulle i standardformen, spesielt de duftende kultivarene. Noen varianter brukes til å tvinge og romkultur.

http://dachniiotvet.galaktikalife.ru/viewtopic.php?t=627

Floribunda roser vurderinger

Som det viste seg, har vi bare to diskusjoner om de rikeste rosene på nettstedet vårt - hybridte og rosebud. Begrepet "floribunda" i seg selv innebærer en rik og stadig blomstrende rose. Imidlertid har mange av dem fortsatt mangler i stabilitet, og lange pauser i blomstring.

Jeg vil gjerne samle på en plass en liste med slike roser som for eksempel Jubile du Prince de Monaco eller Røde Leonardo da Vinci, preget av høy motstand mot sykdom og værkatastrofer og blomstrende fra mai til frost, fordi du vil ha en ferie i hagen. Ferie og rekreasjon.
Noen forslag?

http://www.rosebook.ru/topics/zz/samye-ustojchivye-i-obilno-cvetushhie-floribundy

Roses Floribunda.

God dag! I dag vil jeg dele med deg min erfaring i voksende floribunda roser på dacha. Jeg elsker roser så mye, jeg kan ikke formidle den glede jeg har av sin skjønnhet! For meg, denne blomst - og veldig sjarmen, og vill lidenskap.

Disse to rosene - floribunda, i motsetning til mine andre roser: - "Samba", "Nina Weibull", "Queen Elizabeth", "Blue Bajou", "Abraham Derby" har ingen navn, eller heller, jeg bare ikke kjenner dem. Kjøpt på hagen markedet som en rekke "tiger" roser. Og faktisk.. Les mer »syntes roser helt forskjellige farger.

Jeg elsker roser, og jeg vokser dem med glede ved dacha. Det gis fortrinn til roser av Floribunda-typen. Disse prosaene er flotte for hagen. Mine floribunda roser blomstrer fra juni til frost, til ly for vinteren. Her klipper jeg roser til vinterhyll. Les mer »tia og bestemte meg for å skrive en anmeldelse.

Jeg har lenge skrevet en anmeldelse om hva jeg har gjort og elsket lenge. Det hele startet med et par busker av hybridte roser, nå er buskene 25-30 floribunda. La det være lite for noen, men jeg valgte de mest stabile for meg selv. Og sikkert den fjerde sonen!

Jeg elsker mine roser! Selv om jeg ikke har min egen grønnsakshage, tar jeg det av min svigermor og min mor, kjøper dem og planter dem, og får glede av det. Og på våren har jeg alle vinduskarmer fylt med frøplanter, vel, jeg kan ikke annet enn plante blomster. Generelt billigere å kjøpe. Les mer "gjennom Cn, selvfølgelig vet du ikke hva som kommer, men...

Min kjærlighet for roser startet nylig og begrenset til størrelsen på min bakgård. Dverge, klatring, fortau, bakdeppe, hybridtee, floribunda, hvordan kan du motstå en slik skjønnhet? Og smaken?

Roser er absolutt veldig vakre blomster. Men jeg liker egentlig ikke dem. Men min tante elsker bare dem. På hennes side finner du så mange forskjellige roser som noen ganger lurer på hvor denne kvinnen har så mye styrke og tålmodighet til å vokse så mye interessant.. Les mer »på nettstedet ditt.

Jeg elsker roser, men hvem elsker dem ikke. Dette er de vakreste blomstene. Da min mann og jeg kjøpte huset det første jeg gjorde på stedet, så plantet det roser. Det var vanskelig å lære å holde dem i vårt klima om vinteren, men jeg lærte. Selvfølgelig ble det ikke gjort uten p.. Les mer »tørk, men lær av feil.

Jeg har aldri følt kjærlighet for kutte blomster! Jeg vil glede meg et øyeblikk og gi det til noen andre, eller legg det i en vase og glem det til jeg helt visner (jeg bytter vannet en gang for alle)!

http://otziv.net/rozy-floribunda

Kiev Garden - et forum for godt humør

Tidssone: UTC + 2 timer [Sommertid]

Ti av de beste rosene som må vokse i hagen din!

Jeg vil også vise de varianter som, etter min mening, kan bli kalt det beste med det beste. Mitt hovedvalgskriterium er regnmotstand (for Karpaterne er det veldig viktig), overflod av blomstring, bushens og blomstens skjønnhet, god helse.
Rosarium Uetersen. Jeg setter pris på det veldig mye. I 11 år, alltid vakker, super rikelig, motstandsdyktig mot dårlig vær, verdig gjentatt blomstring, god helse, bare kjærlighet til variasjonen:
(dette er et bilde av 2013):

Versigny - veldig rikelig blomstrende, lyse vakre blomster, motstand mot sår og regn:

Chippendale Jeg elsker for en svært rikelig blomstring, motstand mot dårlig vær:

Caramella elsker for lyse blomster, rikelig blomst. Busker å fotografere separat vil ikke fungere, så plantet:

Jubile du Prince de Monaco er en lys, rikelig blomstring, motstandsdyktighet mot regn, jeg setter virkelig pris på det faktum at reblomstring ikke er dårligere i overflod til den første, som ingen andre klasse med min tilgjengelige:

Molineux som for rikelig, nesten kontinuerlig, blomstrende:

Jeg elsker Pierre de Ronsard (Eden Rose) for vakre, store blomster, vakre farger, og fordi sorten var ganske pålitelig. Motstanden mot regn er ganske bra, men jeg har den satt under taket av huset, taket er veldig høyt, det regner, ikke alt:

Sahara er en frodig blomstrende variasjon, blomstring er nesten kontinuerlig, tiltrekker seg sterkt visninger:

First Lady Jeg elsket for en veldig spesiell skjønnhetsblomst. Det er få observasjoner så langt, men sorten vil plante igjen, det er verdt det:

Alan Titchmarsh blomstrer meget:
(bilde av 2012):

Clair Matin blomstrer hvert år en fra de første rosene, blomstrer rikelig, blomstrer raskt, interessante modulasjoner av farge i blomstene:

Golden Border veldig blomstrende rose:

Jeg liker Ventilo for store blomster med en spesiell struktur og vakker farge:

Crocus Rose er også et anstendig utvalg, den beste hvite tannkjøttet for meg:

Listen kan fortsette i lang tid. men disse varianter er de første i listen over roser som skal plantes.

http://kievgarden.org.ua/viewtopic.php?p=387623

LiveInternetLiveInternet

-Søk etter dagbok

-sitater

Gå gjennom hagene - "Blomsterskjelpe." "Dagen kommer når du åpner øynene dine og ser: hagen er verdt det.

Rosa land VDNH bleknet rose trist pustet, sol, ser solen gå ned av lilla solnedgang, flytte.

Siamese tulipan Siamese tulipan. han - Gurkemeie - er også en slektning av ingefær, oge.

Hager for "Flower Jam" I grenene spiller vinden med løvverk, Hagen møter gryningen ved å synge fugler, C.

Byblomster. I byer hvor gryningen ikke er synlig om vinteren, Hvor avstanden er skjult bak takene, om våren.

-kategorier

  • Såing og reproduksjon. (291)
  • Frø og frøplanter. (149)
  • Stegglinger, stegg, divisjon. (62)
  • Topp dressing, gjødsel, kompost. (157)
  • Master klasser, planer, planer (153)
  • Vann. (53)
  • Mine blomster. (748)
  • Innendørs blomster. (455)
  • Orkideer. (37)
  • Én år gamle blomster. (174)
  • Petunia. (35)
  • Stauder. (735)
  • Clematis. (52)
  • Liljer. (42)
  • Weeds. (40)
  • Peoner. (35)
  • Frukt og grønnsakshage. (802)
  • Grønnsaker, krydret urter. (481)
  • Frukt, bær og frukt. (207)
  • Trær, busker. (405)
  • Myke treverk (43)
  • Rockery, andre blomster. (120)
  • ROSES. (190)
  • Sykdommer og skadedyr (219)
  • Blomstersammensetninger. (162)
  • DESIGN. (444)
  • Deco ideer. (454)
  • Nyttige tips, lenker. (1008)
  • Spørsmål til gartnere. (270)
  • Hager av verden. (182)
  • Oppskrifter retter og urtemedisin. (183)
  • Samtaler, møter, utveksling. (119)
  • Utveksling og salg av blomster. (1)
  • Noen tekster og romantikk. (223)
  • Last ned magasiner, bøker, programmer. (143)

-Tags

-referanser

-musikk

-Fotoalbum

-Vanlige lesere

-samfunnet

-sendinger

-statistikk

Roses. Hvilke varianter har fått gode "anbefalinger" for lavt vedlikehold og ikke den beste sommeren) (del 2)

Isabella_Nilova alle innlegg av forfatter
La oss fortsette samtalen om roser), selv minnene om deres fantastiske blomster og duft oppvarmer sjelen på disse kalde dager. Jeg ser gjennom mange bilder og smiler. Og ser allerede frem til når jeg kan se hvordan knopper begynner å blomstre på mine skjønnheter)
Jeg vil fortelle deg hva scrubs (bush), floribunda av forskjellige opphavsmenn, vær så snill og vær så snill.
Jeg kan bekjenne at jeg foretrekker roser fra Cordes, Tantau, Meyane, Delbar, Harkness foruten David Austin. Selvfølgelig får noen roser av Massad og Guyot meg til å føle euforiske, men de blir "hørt" for et varmere klima og mange klager de siste 2 årene at frøplanter lider av rust, eller blir smittet, eller I vårt klima griper de det raskt. Og etter å ha sett på mange nye produkter fra disse opphavsmennene, ser jeg i dem "gamle ansikter", sett tidligere i "produsentene" jeg foretrekker. Massad og Guyot, etter min mening, stoler på flashiness og "chic" av blomsten. Du kan henvende deg til rosene Poulsen og hans renessansserie. Jeg kan ikke si mer. det er opp til deg.
Mest av alt har jeg roser fra Tantau, Meyana og Cordes. Dessuten er frøplanter kjøpt fra barnehagen Topalovich ikke verre enn frøplanter fra "foreldrene". Og det er også viktig hvis du kjøper et par dusin, ikke bare en, 2 ganger billigere) Vel, dette er min mening)
Meyanovskie - Eden Rose (Pierre de Ronsard), Decor Harlequin, Concerto 94, Leonardo da Vinci, Polka, Prins Monaco jubileum, Scarlett. Jeg husker ikke alt nå, men disse varianter av roser gjør meg glad hele tiden. Jeg kan bare merke at Pierre de Ronsard i en regnfull sommer kan dårlig avsløre knoppene, men jeg tilgir ham en "lunefullhet" for hans rett og slett utålelige skjønnhet) Ærlig, en av de vakreste rosene. Jeg kan ikke forestille meg en hage uten den. I stedet klatrer det ikke i vårt klima, men en høy skrubbe (bush) opptil 2 m.
(på toppbildet)

(Pierre de Ronsard er her i slutten av oktober etter en kald sommer)

Du kan ikke si noe om Leonardo da Vinci - et veldig kjent utvalg som er både sunt og rikelig. Det gamle sortimentet Concerto 94 blomstret vakkert. Det reagerer ikke på noen værforhold i det hele tatt. Det blomstrer med hatter av fersken-rosa blomster, løvet er mørkt, glanset, påvirkes ikke av noe. Høyde opptil 1 m.

Lenardo da vinci

Innredning Harlequin


Scarlett (bakdeksel)

Jeg vil anbefale flere varianter Botticelli, Bonika, Kollosal Maya, Rød Leonardo da Vinci, Swoni, Tchaikovsky.
Årsdagen til prinsen av Monaco.

Kordesovskie - Westerland, Larissa, Lavaglyud, Lyuhtkoning Lucia, Angela, Rosarium Utersen, Zaide, Schneevitchen.
Alle disse varianter av scrubs og floribund har lenge etablert seg fra den beste siden av meg på stedet.
Jeg vil også anbefale - Bremen Stradumuskanten, Caramella, Gartnerfroyde, Hansaland, Gerbruder Grimm, Hjem og Hage, Kosmos, Lions-Rose, Pomponella, Rosenphy.

Tantau varianter Jeg har en hybrid te gruppe og klatring. Fra floribund Aspirin Rose, er det samme sorten fortsatt bestilt for våren. Sorten er veldig sunn, problemfri, vakker i blomst i "vanskelige" forhold med lite vedlikehold og fuktighet, det varme klimaet er heller ikke en hindring)


For våren har jeg bestilt frøplanter (floribunda, shrabs) fra Tantau - Baylando, Chippendale, First Lady. Jeg anbefaler også dem til deg, så vel som Astrid karaffen von Hadelberg, en stor rose, Belvedere, Heidi Klum Rose, Mariateresia, Pastella, Rococo, Sahara.

Nå har vi diskutert varianter av roser fra floribunda-gruppene og shrabs (bush), litt "rørende" bakdeksel. I neste innlegg vil jeg snakke om te-hybrid og klatreroser, som etter min mening fortjener din oppmerksomhet og vil ikke skuffe om du pynter hagen din med dem.
Og nå noen flere av mine roser)

http://www.liveinternet.ru/community/901126/post257524810

Floribunda roser - fargerik blomst i hagen med svært enkel omhu

Min lidenskap for roser begynte for noen år siden.

Å være gjest på et landsted på en arbeidskollega ble overrasket over antall blomstrende roser som hennes bestefar oppdrettet. Dette er i Moskva-regionen noe. Vi har også sommerhus, men vi har ikke roser i slike tall. Det var 3-5 busker, som periodisk stunted og forsvant. Naturligvis lot ikke bestefar meg gå uten en stor bukett og råd.

Og han ga meg råd til våre klima - roser av Floribunda-sorten. Og likevel - en bukett, etter at han vil stå i en vase og vil visne, ikke å kaste den ut, men å kutte av de falmede blomstene og plante grenene i bakken, dypere med 3-4 knopper. Rotsystemet utvikler seg fra nyrene. Vel, og fortsatt - vær ikke opprørt, om ikke alle roser vil bli akseptert.
Jeg gjorde det. Faktisk er ikke alle grenene fanget på. På våren opptrådte bladene på flere grener. I det første året ga flere blomster de største og sterkeste rosene. Gjennom årene har buskene vokst.
Omsorg for roser er enkelt: 2-3 ganger per sesong spruter jeg buskene med kjemikalier fra Colorado-potetbillebiten, fordi roser elsker insekter skadedyr som spiser blad og knopper; jevnlig går jeg rundt alle buskene og kutter av falmede blomster slik at rosene ser friske ut og nye knopper ser raskere ut; om vinteren jeg mulch, beskjære og kutte grener til bakken (jeg fortsetter å forplante), jeg dekker busker med lapnik grener. Roser vinter godt, noen busker vinterer på meg uten ly.

Floribunda roser begynner å blomstre i juni, og blomstringen fortsetter til de er dekket for vinteren. Blomstringen er konstant og rikelig, på en gren av bushen for flere knopper. Når noen visner bort, blomstrer andre blomster raskt.

Jeg anbefaler floribunda roser til lat sommerboere og de som ikke har tid til omhyggelig omsorg for planter i hagen.

http://spasibovsem.ru/responses/rozy-floribunda-krasochnoe-tsvetenie-v-sadu-pri-ochen-prostom-uhode.html

Topp 6 vakreste floribunda roser til midtbandet

Legge til en artikkel i en ny samling

Ønsker du å gjøre hagen din til et ekte paradis, men vet ikke hvordan du gjør det? Plante floribunda roser på plottet ditt: Disse plantene, om hvilke dekorative legender utgjør, vil overraske deg med deres evne til å tilpasse seg forholdene til midtbanen.

Floribunda roser er dårligere enn hybrid-te-størrelse knopper, og det er vanskelig å kalle dem ekstremt duftende. Til tross for dette plantet erfarne roseavlere med stor glede dem på sine nettsteder. En slik ærbødig holdning er lett å forklare: floribunda roser blomstrer veldig rikelig og nesten uavbrutt i løpet av sesongen, og det er veldig lett å ta vare på dem.

En annen fordel med floribunda er dens høye tilpasningsevne til klimaet av tempererte breddegrader. Disse plantene er ikke bare redd for alvorlige frost og langvarige regner, men tolererer også tørke og er resistente mot sykdommer og skadedyr.

For å gjøre det enklere for deg å bestemme, valgte vi 6 av de vakreste (ifølge profesjonelle og vanlige blomsteravlere) varianter av floribunda-roser, som er ideelle for dyrking i midtbanen.

Brødrene Grimm (Gebruder Grimm)

Uvanlig attraktiv og holdbar - disse ordene karakteriserer rosene i denne varianten.

Blomstene forandrer seg gradvis (fra rød-gul med gul omvendt til crimson) og tiltrekker seg oppmerksomheten til andre gjennom hele sesongen. Deres lyse farge mot bakgrunnen av strålende mørkegrønne løvverk er et virkelig fantastisk syn, og en subtil, subtil aroma er en skikkelig godbit for folk med en utviklet luktesans.

En frodig høy (opptil 90 cm) bush tolererer varme godt, er ikke redd for enten langvarig regn, sterk vind eller bitter kaldt. Planter er ekstremt resistente mot sykdommer og skadedyr, selv omnivorøse bladlus foretrekker å unngå dem.

http://www.ogorod.ru/ru/outdoor/rose/9612/Top-6-roz-floribunda-dlya-srednej-polosy.htm

Publikasjoner Av Flerårige Blomster